Image 1  
De actieve makelaar die het anders doet  
Image 1 's-hertogenbosch
huizen
 
 
 
huizen makelaardij
 
Verplichte energielabel
   
Verplichting
 
Verkopers en verhuurders zijn per 1 januari 2008 verplicht om een energielabel te laten zien. Op die manier kunnen belangstellenden de energiekwaliteit van een woning meenemen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat woningen van bewoner wisselen, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandingen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder. Een energielabel is voor 10 jaar geldig.
 
Uitzonderingen

  • Huizen die jonger zijn dan 10 jaar hebben geen verplichting tot een energielabel. Deze zijn al energiezuinig gebouwd.
  • Wanneer u een Energie Prestatie Advies (EPA) heeft laten opstellen door een gecertificeerd adviseur tussen 1 juli 2002 en 1 januari 2008 hoeft u ook geen energielabel te laten maken.
  • Professionele verhuurders (zoals woningcorporaties) hoeven pas per 1 januari 2009 te voldoen aan de verplichting. Voorwaarde is wel dat de corporatie voor die datum al haar woningen van een energielabel heeft voorzien.
  • Er zijn nog een paar andere uitzonderingen, bijv. als u met de koper overeenkomt dat er geen energielabel bij het huis aanwezig is.
  • Veel makelaars adviseren geen energielabel te verstrekken. Wij van OQhuis zijn van mening dat het verstandig is om dit wel te doen. Veel huizen vallen namelijk in acceptabele categorieën.
 
Hoe kom ik aan een energielabel?

Alleen erkende adviseurs mogen een energielabel toekennen. Ze hebben daar een speciale opleiding voor gehad. U kunt dat vergelijken met de APK-keuring van auto's, dat mag ook niet zomaar iemand doen.

Wij van OQhuis bevelen Energielabeldirect aan.

 
huizen
 
 
 
 
    Algemene voorwaarden sitemap  2009